. запровадження варіативного курсу інформатики в початковій школі. - 18 Февраля 2012 - информатика в школе
Информатика в школе
Среда, 08.05.2024, 23:59
ГлавнаяРегистрацияВход Приветствую Вас Прогуливающийся по сети | RSS

Меню сайта

partners

Наш опрос
изучение информатики в школе - это
Всего ответов: 9

Статистика

Сейчас у нас: 1
Прогуливающихся по сети: 1
Местных: 0

Главная » 2012 » Февраль » 18 » запровадження варіативного курсу інформатики в початковій школі.
23:46
запровадження варіативного курсу інформатики в початковій школі.

15 лютого 2012 року в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» у рамках XV Ювілейної міжнародної виставки навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні – 2012» за круглим столом розглянули методологічні аспекти запровадження варіативного курсу інформатики в початковій школі.

У заході взяли участь учителі-практики, науковці, викладачі вищих навчальних закладів, представники інститутів (академій) післядипломної педагогічної освіти з різних регіонів України.

Відкрила роботу круглого столу Галина Древаль, завідувач сектору науково-методичного забезпечення початкової освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти. Також учасників привітала академічний директор Центру інформаційних технологій (ITC), кандидат технічних наук, доцент Лариса Журавльова.

Галина Древаль ознайомила учасників із загальною концепцією запровадження варіативного курсу інформатики у початковій школі. Методичні аспекти використання інформаційних та дистанційних технологій у проектній діяльності молодших школярів висвітлила доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Національного університету біоресурсів і природокористування України, кандидат педагогічних наук Олена Кузьмінська.

Під час роботи круглого столу вчителі з різних регіонів України мали можливість обмінятися досвідом запровадження варіативних курсів інформатики «Сходинки до інформатики» та «Прикладна інформатика» у навчально-виховний процес початкової школи.

Учасники заходу звернули увагу на те, що для успішної реалізації нових державних вимог до рівня загальноосвітньої підготовки молодших школярів необхідні певні умови та ресурси. Варто зазначити, що нині проводиться ряд заходів, які мають на меті підвищення ІТ-грамотності вчителів, адже саме від цього залежить рівень інформаційної освіченості майбутніх поколінь. Завданням педагогів є мотивувати учнів, навчати їх безпечній поведінці в Інтернеті й віддавати при цьому перевагу інноваціям.

Під час заходу обговорювалися актуальні питання інформаційно-технологічного забезпечення освіти, насамперед упровадження навчання в режимі он-лайн. За словами педагогів, це нововведення допоможе організувати навчальний процес у випадку тимчасової нездатності дитини відвідувати заняття. Також йшлося про тенденції переходу на «хмарні» технології, аби учень, перебуваючи в будь-якій точці простору, мав доступ до підручника, викладеного у всесвітній мережі.

http://www.mon.gov.ua/

Просмотров: 2412 | Добавил: arhelaya | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

фото

Календарь
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

...

Интересные факты

Copyright MyCorp © 2024